Schreuder vol lof bij Ajax: "Ik vind het een geweldige speler om te zien"

21 september om 08:08

Alfred Schreuder is lovend over Kenneth Taylor. De twintigjarige middenvelder is in de eerste maanden van het seizoen uitgegroeid tot de revelatie van Ajax en staat voor zijn debuut in het Nederlands elftal.

"Ik vind het een geweldige speler om te zien", verklaart Schreuder tegenover Voetbal International, dat Taylor uitgebreid heeft geportretteerd. "Tweebenig, beweegt heel goed, hij ziet het spel goed, kan versnellen, maakt goals. Zijn agressiviteit zonder bal wordt beter, dat is nog wel een verbeterpunt. Dat zijn mijn indrukken, maar dat hadden we vorig seizoen aan het einde ook allemaal al kunnen zien."

Schreuder is al langer gecharmeerd van Taylor. Vorig seizoen probeerde hij een samenwerking met de Ajacied op poten te zetten. "Het klopt dat ik destijds in hem een versterking voor Club Brugge zag", aldus Schreuder. "Kenneth kon naar meerdere clubs maar hij wilde maar bij één club spelen en dat was Ajax. Dat siert hem ook. Hij is een jeugdproduct en wil absoluut hier slagen. Daar is hij goed mee bezig."