Roda heeft genoeg gezien en grijpt in: geen uitsupporters komend weekend

Roda heeft genoeg gezien en grijpt in: geen uitsupporters komend weekend

21-09-2022 11:02 Laatste update: 11:59
74

Roda JC is helemaal klaar met het gedrag van een deel van de achterban. Om die reden hebben de Limburgers ingegrepen. Bij de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen Almere City, zullen geen fans aanwezig zijn.

De Keuken Kampioen Divisie-club is sterk aan het seizoen begonnen en staat na acht wedstrijden op de vierde plaats. Waar het sportief prima gaat, gaat het op de tribunes zo nu en dan nog behoorlijk mis. Zo werden er de afgelopen weken voorwerpen richting het veld gegooid, waren er ook al confrontaties met andere supporters en was er verbaal én fysiek geweld richting stewards. 

De club is er helemaal klaar mee en steekt dat niet onder stoelen of banken in een statement op de clubsite. 'Dit (en elk ander) wangedrag hoort niet bij onze club en onze supporters en veroordelen wij ten zeerste. Wij proberen de daders zoveel mogelijk persoonlijk aan te pakken en dit heeft dit seizoen dan ook al tot negen huis- en stadionverboden geleid. Voor onze stewards en de club is de maat daarom vol. Door aanhoudende aggressie en geweld hebben zij besloten niet mee te gaan naar de aankomende uitwedstrijd tegen Almere City FC op vrijdag 30 september. Dit heeft als gevolg dat er geen supporters mee kunnen naar deze uitwedstrijd.'