Vermoedelijke opstelling Oranje: potentiële basisklanten WK verwacht tegen Polen

22 september om 08:35
Laatste update: 22 september om 08:59

Het Nederlands elftal vervolgt donderdagavond zijn avontuur in de Nations League met een uitwedstrijd tegen Polen. Louis van Gaal heeft eerder in een persconferentie al aangegeven dat hij in deze wedstrijd veel spelers aan het werk gaat zetten die hij ook op het WK zal laten spelen.

Van Gaal zal naar verwachting vast blijven houden aan een basisplaats voor Jasper Cillessen. De keeper van NEC krijgt volgens het Algemeen Dagblad de voorkeur boven Andries Noppert, Remko Pasveer en Mark Flekken. Verder zal de bondscoach voortborduren op zijn befaamde 5-3-2-opstelling. In de laatste wedstrijden voor het WK wil hij deze formatie nog meer blijven perfectioneren. Daarom zullen waarschijnlijk Nathan Aké, Virgil van Dijk en Jurriën Timber starten als centrumverdedigers, geflankeerd door Daley Blind op links en Denzel Dumfries op de rechterkant. Blind krijgt daarbij dus de voorkeur boven Tyrell Malacia.

Op het middenveld zal Van Gaal een plekje vrijmaken voor de in bloedvorm verkerende Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta Bergamo maakte tot nu toe vier doelpunten in zeven wedstrijden voor zijn Italiaanse club. Naast hem zullen Frenkie de Jong en Steven Berghuis spelen op het middenveld. De Ajacied in vorm krijgt daarmee de voorkeur als aanvallende middenvelder in Oranje. In de spits wordt het koppel Steven Bergwijn en Memphis Depay verwacht.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Koopmeiners, De Jong, Berghuis; Memphis, Bergwijn.