Zirkzee over toekomst: "Weet je, ik stond echt op het punt om terug te keren"

22 september om 10:45

Joshua Zirkzee maakte afgelopen transferperiode de overstap naar het Italiaanse Bologna, maar had ook zomaar bij Anderlecht terug kunnen keren. Dat dat niet is gebeurd, ligt vooral aan Zirkzee zelf, zegt hij.

Zirkzee vertelt in Het Laatste Nieuws waarom het géén Anderlecht is geworden. Bij die club zorgde de spits het afgelopen jaar voor vijftien goals en acht assists. "Ik heb heel intensief gepraat met Peter Verbeke (technische leiding Anderlecht, red.) over een transfer naar Anderlecht, net als met Felice Mazzu (trainer, red.) en wat spelers. Om de 2 à 3 dagen kreeg ik berichtjes waarin ze vroegen naar updates. Weet je, ik stond echt op het punt om terug te keren. Maar de stap naar Bologna en de Serie A sprak me uiteindelijk toch meer aan."

Zirkzee geeft ook toe dat de situatie mogelijk anders was geweest als Vincent Kompany, nu Burnley, nog bij Anderlecht hoofdtrainer was. "Mazzu en ik hebben goede gesprekken gehad, maar Kompany zou misschien toch een andere invloed op mij gehad hebben. Hij heeft me immers naar Anderlecht gehaald. Onder Kompany zou ik helemaal geweten hebben wat ik mocht verwachten, ondanks dat Mazzu ook met twee spitsen speelt."

"Bologna is voor mij een zuiver sportieve keuze. Dat heb ik heel open en eerlijk verteld aan iedereen binnen Anderlecht. Het financiële plaatje primeerde voor mij nooit. Het beste bewijs is dat ik ook met Anderlecht een persoonlijk akkoord had. Ik wilde gewoon voor de grootste sportieve uitdaging gaan. Geloof me: het was géén makkelijke keuze. Ik heb veel onrustige dagen beleefd. Het ging tenslotte over mijn toekomst."