Manchester United diep in het rood: recordsalarissen en grotere schulden

Manchester United diep in het rood: recordsalarissen en grotere schulden

22-09-2022 17:34 Laatste update: 19:01
125

Manchester United schrijft dieprode cijfers, zo blijkt uit het jaarverslag van de Engelse grootmacht. De schuldenlast bij de club van manager Erik ten Hag is het afgelopen jaar opgelopen, terwijl het salarishuis uit zijn voegen barst.

Ondanks fors meer inkomsten ten opzichte van het jaar ervoor, heeft Manchester United in het seizoen 2021/2022 een verlies van zo'n 130 miljoen euro geleden. De totale rekening steeg naar 440 miljoen euro. Dat heeft vooral te maken met de opgelopen salariskosten.

Cristiano Ronaldo keerde vorig jaar terug naar Old Trafford en kreeg een weeksalaris van maar liefst 550 duizend euro. Daarmee is hij met afstand de duurste speler van de Premier League. Ook voor de aangetrokken grootverdieners Jadon Sancho en Raphaël Varane werd de portemonnee getrokken.

Geen enkele club in Engeland gaf afgelopen seizoen zoveel uit aan salarissen. Het oude record werd gevestigd door stadgenoot Manchester City, dat in het seizoen 2020/2021 een slordige 400 miljoen euro uitbetaalde.

Manchester United gaf verder 140 miljoen euro uit aan nieuwe spelers en betaalde een forse ontslagpremie aan Ole Gunnar Solskjaer - zo'n dertig miljoen. Het lijkt allemaal weinig effect te hebben op de uitgaven: deze zomer werd in totaal 220 miljoen euro betaald voor Antony, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Casemiro.