PSV-product Lonwijk verruilt Denen voor 'recordbedrag' voor Dinamo Kiev

PSV-product Lonwijk verruilt Denen voor 'recordbedrag' voor Dinamo Kiev

22-09-2022 19:14
27

Justin Lonwijk maakt de overstap van Viborg FF naar Dinamo Kiev. De Oekraïense topclub betaalt twee miljoen euro voor het jeugdproduct van PSV, melden media in het door oorlog verscheurde land. Daarmee levert hij de Deense club een recordbedrag op.

Lonwijk speelde in de jeugd van Willem II en PSV, maar reikte in Eindhoven niet verder dan de beloften. In 2019 vertrok hij naar FC Utrecht en in januari 2021 volgde een transfer naar Viborg. Daar groeide de 22-jarige middenvelder uit tot een belangrijke schakel. Lonwijk wilde nu graag de volgende stap zetten, waardoor de Denen besloten mee te werken aan een deal met Dinamo Kiev.

"Toen we Justin overnamen van FC Utrecht was hij een speler die alles nog moest bewijzen zonder veel ervaring op het hoogste niveau", vertelt technisch directeur Jesper Fredberg op de website van Viborg. "Maar wij zagen zijn grote potentieel en het plan was om hem te ontwikkelen tot een belangrijke kracht. Wij denken dat we daarin zijn geslaagd. Justin was niet alleen een bekend gezicht bij Viborg, maar in de hele Superliga. Natuurlijk vinden we het jammer om een zeer getalenteerde speler te verliezen, maar we zijn ook trots om een speler te ontwikkelen waar grote club hun oog op laten vallen."

Fredberg laat verder weten dat Lonwijk deze kans graag na wilde streven. Het aanbod was bovendien 'buitengewoon', waardoor Viborg na de transferdeadline alsnog overstag ging. De 1.89 meter lange Nederlander speelde zestig wedstrijden voor de Denen, waarin hij acht keer scoorde.