Van Gaal verklapt alvast één basisspeler voor België: 'Nu wil ik Gakpo zien'

Van Gaal verklapt alvast één basisspeler voor België: 'Nu wil ik Gakpo zien'

22-09-2022 20:18
15

Louis van Gaal is benieuwd naar Cody Gakpo en Remko Pasveer in het Nederlands elftal. De bondscoach verklapt dat op veel andere posities de contouren van het WK-team zichtbaar worden.

Gakpo staat in het Nations League-duel met Polen op tien, terwijl Pasveer debuteert in Oranje. "Omdat ik spelers wil zien op die posities", verklaart Van Gaal voor de camera van de NOS. "Je gaat steeds meer naar je vaste elftal toe. Je ziet aan de basisspelers wie al bijna vast zijn, maar ze moeten blijven leveren", erkent hij. "Dat hebben ze over het algemeen ook gedaan. Op de posities die ik gewisseld heb, wil ik ook anderen zien. Dat kan alleen in deze twee wedstrijden."

Mocht nu het WK beginnen, zou Van Gaal dan ook voor deze namen kiezen? "Dat ligt dan aan de kwaliteit van een tegenstander, wie ik gezien die kwaliteit wil opstellen. Bijvoorbeeld, met Cody Gakpo is er minder balans dan met Davy Klaassen." Volgens Van Gaal kijkt hij tegen Polen iets minder naar de tegenstander. "Ik wil nu Gakpo zien, dus je kunt ervan uitgaan dat Klaassen tegen België speelt. Ik denk dat we dan meer balans op het middenveld kunnen gebruiken."

Van Gaal is ook benieuwd hoe Pasveer het gaat doen. "Ik ben heel erg nieuwsgierig naar Pasveer. Het is niet des Van Gaals om een 38-jarige speler te selecteren. Maar hij verdient het wel. We wilden hem verleden jaar al oproepen, maar toen brak hij iets in zijn hand. Toen ging het niet door. Hij heeft bij Ajax wel laten zien wat hij kan."

De bondscoach benadrukt verder dat Robert Lewandowski als team moet worden bestreden. Na het zien van de Poolse opstelling ging Van Gaal in gesprek met Frenkie de Jong. Afhankelijk van de Poolse tactiek wisselt de FC Barcelona-speler mogelijk van plek met Teun Koopmeiners, die als concurrent geldt van Steven Berghuis. "Koopmeiners en Berghuis komen voor dezelfde positie in aanmerking", aldus de keuzeheer.