Van der Vaart en Van Hooijdonk prijzen Oranje-speler: 'Indrukwekkend'

Van der Vaart en Van Hooijdonk prijzen Oranje-speler: 'Indrukwekkend'

22-09-2022 21:49
18

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn zeer te spreken over de invalbeurt van Steven Berghuis in het Nations League-duel van Oranje met Polen. De middenvelder kwam al snel in het veld voor Teun Koopmeiners, die na een botsing niet verder kon.

Van Hooijdonk en Van der Vaart zijn zeer enthousiast over de openingstreffer van Cody Gakpo. "Het mooie van deze goal is dat ze allemaal door elkaar heen lopen, zonder systeem. Berghuis valt natuurlijk fantastisch in. Met zijn passes versnelt hij de hele tijd het spel", vertelt de voormalig spelmaker in de studio van de NOS.

De Ajacied kwam na enkele minuten in het veld voor Koopmeiners. "Het tactisch plan bleef hetzelfde, maar je hebt een ander type speler. Het gaat heel goed met Berghuis", oordeelt Van Hooijdonk. "Hij valt zo gretig in, wil alle ballen hebben en het spel verdelen. Hij speelt naar voren. Ik vond hem indrukwekkend invallen."

"Ze zoeken hem ook constant", aldus Van der Vaart. "Elke keer proberen ze hem te zoeken, omdat ze weten dat als hij de bal heeft dat hij hem diep geeft of tussen de linies. Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het genieten ben."