'Nee, de bondscoach heeft gezegd dat ik nog niet zeker ben van mijn plek'

'Nee, de bondscoach heeft gezegd dat ik nog niet zeker ben van mijn plek'

23-09-2022 08:15
87

Kenneth Taylor is blij dat hij zijn debuut bij het Nederlands elftal heeft kunnen maken. De Ajax-middenvelder is van mening dat hij niet alles heeft kunnen laten zien en stelt dat er werk aan de winkel is.

Taylor maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting, nadat duidelijk werd dat Steven Berghuis met lichte rugklachten naar de kant moest. "Of ik het verwacht had? Gehoopt, eigenlijk. Ik had er niet per se op gerekend", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Eigenlijk was ik niet echt zenuwachtig. Iedereen heeft me heel goed opgevangen, ze zijn allemaal aardig en behulpzaam. En het helpt dat we hier met heel veel Ajacieden zijn."

In zijn eerste week als Oranje-international heeft Taylor nog niet laten zien wat hij in huis heeft. "Op de trainingen nog niet echt. In de elf tegen elf speelde ik in het team dat Polen na moest doen, dan is het lastig om uit te blinken", stelt hij. "De bondscoach vindt dat mijn defensieve oriëntatie nog beter kan. Dat zegt Alfred (Schreuder, red.) ook, dat ik agressiever moet zijn in de duels. Daar werk ik aan."

Met nog twee maanden tot het WK zal Taylor zich snel moeten ontwikkelen. Zeker van een plek in de definitieve WK-selectie is hij nog niet. "Nee, de bondscoach heeft gezegd dat ik nog niet zeker ben van mijn plek. Ik moet het laten zien, hier en bij Ajax."

No Poll