'Wij willen jaarlijks met Feyenoord om een Champions League-ticket strijden'

23 september om 11:13

Feyenoord wil structureel de concurrentie aangaan met Ajax en PSV in de Eredivisie. Dat benadrukt financieel directeur Piet Smorenburg, die deelname aan de Champions League de ambitie noemt.

Smorenburg legt in het Feyenoord Magazine uit hoe Feyenoord stap voor stap naar Champions League-niveau moet toegroeien. De transfersommen die de Rotterdammers deze zomer incasseerden, helpen daar aanzienlijk bij. "Daarmee is ook bewezen dat sportief succes leidt tot financieel succes", wordt hij geciteerd door 1908.nl. "Direct, doordat je meer inkomsten haalt uit wedstrijden en via de premies, maar ook indirect in de vorm van hogere transfersommen. Dankzij de Conference League hebben de club en de spelers zich kunnen laten zien op een Europees podium en staat Feyenoord internationaal weer op de kaart."

"We willen structureel een succesvol Feyenoord op het veld zien", gaat Smorenburg verder. "Om die reden hebben we afgelopen zomer het contract van Arne Slot verlengd, want hij is heel belangrijk in dat proces. Als we dit seizoen weer goed presteren en spelers zich verder ontwikkelen, is de kans groot dat we volgende zomer zowel sportief als financieel weer een stapje kunnen maken."

Dat is extra belangrijk nu het Champions League-format op de schop gaat, waardoor er straks nog meer te verdienen valt. Bovendien is de kans groot dat Nederland vanaf 2024 een extra ticket voor het miljardenbal krijgt. "Wij willen jaarlijks voor een ticket voor dat toernooi gaan strijden, om sportieve redenen maar ook omdat het verschil qua inkomsten groot is in de vergelijking met de Europa League of Conference League."