Martínez vindt vervanger na 'rare' rode kaart: Henry 'bondscoach' tegen Oranje

Martínez vindt vervanger na 'rare' rode kaart: Henry 'bondscoach' tegen Oranje

23-09-2022 14:25
19

Thierry Henry zit zondag als bondscoach van België op de bank, als de Rode Duivels het opnemen tegen het Nederlands elftal. Roberto Martínez is geschorst, door een rode kaart die hij kreeg tegen Wales.

De Spaanse keuzeheer hield in de slotfase van het duel met Wales (2-1) de bal iets te lang vast om een mogelijke gevaarlijke aanval van de opponent onschadelijk te maken. Het was voor scheidsrechter Ali Palabiyik genoeg om direct rood te geven aan Martínez, die zodoende de wedstrijd tegen Oranje mist. "Ik pakte de bal vast en dat had misschien een gele kaart kunnen zijn, maar rood…", stamelde Martínez na afloop.

Door de schorsing van de Spanjaard neemt Henry in de Johan Cruijff Arena de honneurs waar, bevestigt de Belgische voetbalbond (KBVB). "Onze voorbereiding zal niet anders zijn dan gewoonlijk, daar is de coach gewoon bij. Maar de bijsturing tijdens de wedstrijd wordt toch anders", zegt middenvelder Axel Witsel. "Gelukkig is de groep volwassen genoeg. Ik vond rood trouwens streng, het was raar. Als de spelers tijdrekken, krijgen we gewoon geel."