Nieuws uit Zeist: De Jong, Memphis en Koopmeiners naar huis, twee vervangers

Nieuws uit Zeist: De Jong, Memphis en Koopmeiners naar huis, twee vervangers

23-09-2022 18:13 Laatste update: 18:23
430

Teun Koopmeiners, Memphis Depay en Frenkie de Jong gaan zich per direct afmelden bij Oranje. Het drietal heeft blessures opgelopen tegen Polen, waardoor de wedstrijd tegen België niet meer haalbaar is. Bondscoach Louis van Gaal roept Brian Brobbey en Ryan Gravenberch op als vervangers. Die twee spelen vrijdag eerst nog een duel met Jong Oranje.

Koopmeiners viel na zes minuten al uit met een hersenschudding tegen Polen, later moesten Memphis en De Jong het veld verlaten met bovenbeenblessures. De kwetsuren blijken serieus, want de drie kunnen zondag niet aantreden tegen België. In Spanje gaat het gerucht dat Memphis een maand out is, er is minder duidelijkheid over Koopmeiners en De Jong.

De één zijn dood is de ander zijn brood: Jong Oranje-spelers Brobbey en Gravenberch mogen zich nu bij het team van Van Gaal gaan voegen. De twee Amsterdammers staan vrijdagavond wel nog op het veld bij Jong Oranje, maar ze zullen daar geen hele wedstrijd spelen.

Voor Brobbey is het de eerste keer dat hij bij het Nederlands elftal zit, Gravenberch werd in het verleden wel al geselecteerd door Van Gaal. Door de mutaties slinkt de Oranje-selectie van 24 naar 23 spelers.

Zondag speelt Nederland zijn laatste wedstrijd in de Nations League-poulefase, tegen België. Er staat dan een ticket voor de Final Four op het spel. Als Oranje niet met meer dan drie goals verschil verliest, is het geplaatst voor de finaleronde.