Liverpool-supporters verzamelen zich en dagen UEFA voor de rechter

24 september om 08:48

Bijna 2000 supporters van Liverpool gaan de strijd aan met de UEFA. Zij hebben de Europese voetbalbond voor de rechter gedaagd vanwege de wanordelijkheden rond de Champions League-finale in Parijs.

Vanwege 'veiligheidsredenen' werd de wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid met 35 minuten vertraagd. Buiten het stadion bleek er van alles mis: supporters liepen zowel fysieke als emotionele schade op. Onder meer door het handelen van de Franse politie. Er ontstond totale chaos en Liverpool-fans willen de UEFA aansprakelijk stellen.

Een deel van de fans die zich tegen de UEFA keert, claimt onder meer gebroken ribben te hebben overgehouden aan de clash met de politie, aldus Engelse media. Anderen maken melding van psychologische klachten. "We vertegenwoordigen mensen die fysieke verwondingen hebben en die psychisch hebben geleden, sommigen waren bang voor hun leven", zegt een advocaat. "Er is melding gemaakt van angst, PTSS, nachtmerries, en sommigen willen nooit meer naar een Europese wedstrijd gaan. De UEFA had als organisator een zorgplicht naar de mensen, die veel geld hebben betaald voor tickets. Zij hebben dat geschonden."