Advocaat negeerde twee aanbiedingen en sluit wereldtitel Oranje niet uit

24 september om 12:52

Dick Advocaat sluit niet uit dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt. Daarmee sluit hij zich aan bij bondscoach Louis van Gaal, die dat als ultiem doel gesteld heeft. Toch zal het volgens Advocaat allesbehalve makkelijk worden.

Nederland speelt op het WK tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Daarna volgen op papier de betere landen. "We hebben een goed elftal. Wereldkampioen? Die kans is zeker aanwezig. Er zijn nog meer goede ploegen, niet alleen het Nederlands elftal, dat uitstekend speelde tegen Polen", zegt Advocaat bij Veronica Offside.

Martijn Krabbendam van Voetbal International denkt niet dat Nederland wereldkampioen wordt, net als Andy van der Meijde. "Ik denk het ook niet. We speelden aardig tegen Polen, maar ze zetten niet erg druk en wisten niet zo goed met het systeem om te gaan. Nederland heeft wel goed gespeeld."

Advocaat vertelt dat hij onlangs weer aan de slag kon als hoofdtrainer. De 74-jarige Hagenaar kreeg twee aanbiedingen. "Het was te ver. Een toernooi voor vier weken, maar dat vond ik niets. Qatar? Nee, dat niet. Dan zou ik wel gaan, haha. Ik vind het niet netjes om te zeggen van wie de aanbieding kwam, want er was ook nog een andere geïnteresseerde partij."