'We zijn ongeslagen onder deze bondscoach, willen het dus goed afsluiten'

'We zijn ongeslagen onder deze bondscoach, willen het dus goed afsluiten'

24-09-2022 14:36
30

Vanzelfsprekend gaat het Nederlands elftal tegen België voor de winst. Virgil van Dijk beseft wat er op het spel staat en is met zijn achterhoofd niet bezig met de wedstrijden die hij nog met Liverpool moet spelen in aanloop naar het WK.

"Iedere wedstrijd die ik speel wil ik winnen. Dat zal morgen tegen België niet anders zijn, ook omdat we nu zo dichtbij zijn om de Final Four te halen. Ook omdat we ongeslagen zijn onder deze bondscoach, we willen het dus goed afsluiten", zegt Van Dijk op de persconferentie.

Dat moet Nederland doen zonder Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, die geblesseerd zijn afgehaakt. "De blessures die ze opgelopen hebben zijn niet heel ernstig, dat gevoel kreeg ik in ieder geval. Hopelijk zijn ze dus snel terug, maar het geeft mogelijkheden voor andere spelers om zich te laten zien. Dat moet alleen maar motiveren, omdat we iedereen nodig hebben. Niemand weet wat er op zo'n toernooi kan gebeuren. Iedereen moet zijn steentje bijdragen."

"Een uitzwaaiwedstrijd? Zo voelt het een beetje. Het is een geweldige wedstrijd om te spelen in een vol huis. Daar hoort een lekker sfeertje bij. Hier hoef je niemand voor te motiveren, dus ik heb er zin in. Hopelijk wordt het een goede avond, bereiken we de Final Four en gaan we met een goed gevoel naar Qatar."

Voor Van Dijk wordt het zijn eerste eindtoernooi. Het EK miste hij vanwege een blessure, maar Van Dijk moet met Liverpool nog tien wedstrijden spelen en daar zit een risico in. "Nee, daar ben ik niet echt mee bezig. We zitten in de fase dat we moeten winnen, zeker nu."

De Nations League wordt voor de derde keer georganiseerd. Op het toernooi is vanaf het begin veel kritiek geweest vanwege het belasten van de spelers. "De wedstrijden in juni vond ik overbodig en ik speelde er ook maar één, helaas. Je hebt al zo'n lang seizoen achter de rug en om dan nog vier wedstrijden te spelen vind ik overbodig. Het zijn wedstrijden die eventueel kunnen helpen richting Qatar. Het voelt wel alsof je voor iets speelt. De kans is groot dat we de Final Four halen en in eigen land kunnen spelen."