Chadli boekt nog geen vakantie: 'Ik sta er als de bondscoach me nodig heeft'

24 september om 15:49

Nacer Chadli speelde op 27 maart 2021 zijn laatste interland voor het Belgische nationale elftal, maar durft zijn vakantie desondanks nog niet te boeken. De oud-speler van onder meer FC Twente hoopt stiekem nog op een plek in de WK-selectie. 

Chadli speelt inmiddels bij Westerlo en maakt al een tijdje geen deel meer uit van de Belgische nationale ploeg. Een vakantieticket boekt hij nog maar even niet. "Ik kies altijd voor een last minute. Ik wil eerst zekerheid over een eventuele selectie. Ik weet niet hoeveel kans ik heb om er in Qatar bij te zijn – dat hangt van zo veel factoren af -, maar... de situatie is niet hetzelfde als drie, vier jaar geleden. Toen werd ik, indien fit, áltijd opgeroepen. Sinds 2011 heb ik maar één afspraak gemist, het EK 2016 – toen was ik slechts invaller. Maar voorts was ik er altijd bij, wie de bondscoach ook was. Nu is het al meer dan een jaar geleden", vertelt Chadli aan Het Nieuwsblad.

Helemaal uitgesloten is Qatar voor Chadli zeker niet, al is het niet zijn 'grote doel'. "Dat is wedstrijden spelen, in vorm raken. De rest zal wel volgen. Als andere jongens meer kunnen bijbrengen, dan accepteer ik dat. De spelers op mijn positie zijn jonger dan ik en spelen in goeie clubs. Maar als de bondscoach me nodig heeft, zal ik er staan. Indien niet, dan zal ik die keuze aanvaarden."

Chadli heeft 66 interlands voor België gespeeld.