NEC sluit langstlopende contract Eredivisie: 'Dit is geen gewone verlenging'

24 september om 20:11

NEC heeft het contract met hoofdsponsor KlokGroep opengebroken en verlengd. De naam van het bouwbedrijf prijkt tot medio 2029 op het shirt van de Nijmegenaren. Daarmee is NEC de Eredivisie-club met het langstlopende contract met de hoofdsponsor.

KlokGroep en NEC zijn sinds 2019 aan elkaar verbonden. Toen de Gelderse club in 2021 promotie naar de Eredivisie afdwongen, werd de samenwerking al voor de eerste keer verlengd. Waar beide partijen destijds een overeenkomst bereikten voor twee jaar, plus een optie voor nog een jaar, gaan KlokGroep en NEC nu nog veel langer met elkaar verder.

Algemeen directeur Wilco van Schaik noemt het 'geen gewone verlenging'. "Dit is een belangrijk partnership van maar liefst zeven seizoenen. Het onderlinge vertrouwen dat we in elkaar hebben is de basis geweest voor deze verlenging", zegt hij op de clubsite. "De komende jaren gaan we gezamenlijk verder bouwen aan nieuwe successen, waarbij we niet vergeten waar we vandaan komen. Nijmegen en omgeving nemen we in ons hart en onze plannen mee!"

Volgens Voetbal International slaat NEC met de verlenging een financiële slag. KlokGroep gaat naar verluidt meer betalen voor de plek op de voorkant van het shirt. Daarbij is het bouwbedrijf een van de belangrijkste partners van NEC bij de verwachte renovatie van het stadion.