'Manchester United heeft in Ten Hag een nieuwe erfgenaam gekregen'

'Manchester United heeft in Ten Hag een nieuwe erfgenaam gekregen'

25 september - 12:05
41

Jordi Cruijff denkt dat Manchester United onder Erik ten Hag glorietijden kan herleven. Of de club dit seizoen ook in de topvier zal eindigen, durft de sportief directeur van FC Barcelona niet te voorspellen.

Aan Ten Hag de taak om van Manchester United weer een topclub te maken. Niet alleen in Engeland, maar ook in Europa. "United heeft door de jaren heen altijd een goede ploeg gehad. Als je speler per speler bekijkt, zie je dat het een goede selectie is, dus er is nooit een gebrek aan talent geweest. Soms vormen goede spelers geen winnend team", zegt Cruijff tegen Sky Sports.

"Dat is onderdeel van een formule die steeds ingewikkelder wordt. Voorheen was het: een goede speler, past bij de speelstijl en ons DNA, die nemen we. Tegenwoordig gaat het niet alleen om de speler, maar ook of hij in het team past. Kunnen ze samen spelen? Dat is een heel ander verhaal, het is niet zoals een computerspelletje."

"Het gaat uiteindelijk om het vinden van de juiste balans en ik denk dat ze in Ten Hag een nieuwe erfgenaam hebben gekregen", zegt Cruijff. "Het voelt als een nieuwe start, dat baseer ik op wat ik van buitenaf meekrijg. De nieuwe start geeft veel verwachtingen, dus het is moeilijk om dat voor elkaar te krijgen en de Premier League is altijd zwaar. Het is heel moeilijk om aan het begin van het seizoen te voorspellen wie in de topvier zal staan. Het is een pittige uitdaging, maar met voldoende tijd en geduld en met de nodige acties in de transferperiodes, weet ik zeker dat ze terug zullen komen waar ze moeten zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie