'Vierde wiel' bij Nederlands elftal: 'Wat anderen zeggen, interesseert mij niet'

'Vierde wiel' bij Nederlands elftal: 'Wat anderen zeggen, interesseert mij niet'

26-09-2022 08:14
34

Andries Noppert kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste week als Oranje-international. Onder meer Louis van Gaal maakte veel indruk op de doelman van sc Heerenveen, die nog in het duister tast over zijn WK-kansen.

"Ik vind het een fantastische man", zegt Noppert tegen Omrop Fryslân over de bondscoach. "Hij is eerlijk en oprecht. Ik denk dat er niet veel trainers zijn die mensen juist weten te kietelen. Onder hem is ook nog niet verloren en dat zegt volgens mij genoeg."

Noppert maakte geen minuten, maar zat tegen België wel voor het eerst op de Oranje-bank. De Friese doelman zegt geen idee te hebben of hij kans maakt op het WK. "Laat ik nou eerst maar eens de pannen van het dak spelen bij Heerenveen. En dan denk ik dat je het meneer Van Gaal heel moeilijk kunt maken."

Hoe hij zich verhoudt tot de andere keepers, Remko Pasveer, Jasper Cillessen en Mark Flekken, vindt Noppert ook moeilijk te bepalen. "Remko staat nu op goal en volgens mij is dat niet meer dan verdiend. Dat is voor mij geen verrassing. Ik mag blij zijn dat ik erbij zat en dat ik een week meetrainde."

"Er zijn misschien mensen die zeggen: jij bent het vierde wiel aan de wagen. Maar wat anderen zeggen, interesseert mij niet. Ik ben blij dat ik hier mag staan en daar ben ik trots op", besluit Noppert, die de uitslagen van de veelbesproken 'keeperstesten' nog niet heeft gezien.