'Argentijnse bondscoach doet Premier League-clubs opvallend WK-verzoek'

'Argentijnse bondscoach doet Premier League-clubs opvallend WK-verzoek'

26-09-2022 12:36 Laatste update: 14:02
44

Lionel Scaloni, de bondscoach van Argentinië, gaat alle Premier League-clubs met Argentijnse WK-gangers één week voor de start van het WK verzoeken om ze rust te geven, zo meldt Doble Amarilla.

De eerste WK-wedstrijd van Argentinië tegen Saudi-Arabië wordt afgewerkt op 22 november. Ruim een week daarvoor spelen onder meer Manchester United en Tottenham Hotspur, waar de vaste Argentijnse krachten Lisandro Martínez en Christian Romero onder contract staan, nog een competitiewedstrijd. Scaloni, die zou vrezen voor blessures, hoopt dat zijn collega-managers gehoor geven aan het verzoek. 

Volgens het Argentijnse sportmedium zullen er gesprekken plaatsvinden tussen de desbetreffende spelers en clubs. Of de clubs uiteindelijk overstag zullen gaan, zal moeten gaan blijken. Heel waarschijnlijk lijkt dat niet. Argentinië reist in november in uitstekende vorm af naar Qatar. La Albiceleste won zes van de laatste zeven wedstrijden. Afgelopen zondag werd Honduras nog met 3-0 verslagen. Lionel Messi was tweemaal trefzeker.