De Jong zit niet stil en heeft toekomstplannen: 'Ik doe daar nu een cursus voor'

De Jong zit niet stil en heeft toekomstplannen: 'Ik doe daar nu een cursus voor'

26-09-2022 13:22 Laatste update: 14:01
55

Robin van Persie, Ibrahim Afellay en Nigel de Jong waren zondagavond eregasten tijdens Nederland - België. De KNVB wilde de oud-internationals bedanken voor hun inzet voor Oranje. De Jong stond na afloop nog even stil bij zijn toekomstplannen.

De oud-middenvelder van onder meer Ajax en Manchester City reisde met zijn familie speciaal af vanuit Qatar om door de KNVB in het zonnetje te worden gezet. "Ik vind het mooi om mijn kinderen dit ook mee te laten maken. Ik beleef het heel intens. Het is heel mooi als je deze erkenning kunt krijgen en dat samen met je naasten en oud collega’s kunt beleven", aldus de 81-voudig international in gesprek met De Telegraaf

De Jong stopte in 2021 officieel met voetballen bij het Qatarese Al-Shahania. Als het aan hemzelf ligt zien we hem over een aantal jaar weer terug bij een club, alleen dan wel buiten het veld. "Na 25 jaar heb ik eindelijk weer de vrijheid om te doen en laten wat ik wil. Maar ik zit niet stil. Voor de toekomst ambieer ik een carrière als technisch of algemeen directeur. Ik doe daar nu een cursus voor."