'Cocu beseft alles of niets bij Vitesse en legt eisen bij clubleiding voor'

'Cocu beseft alles of niets bij Vitesse en legt eisen bij clubleiding voor'

27 september - 08:31
65

Phillip Cocu heeft de clubleiding van Vitesse voor zijn aanstelling bepaalde eisen gesteld. Zo moet de selectie van de Arnhemmers in januari een flinke kwaliteitsinjectie krijgen.

Cocu neemt het stokje over van de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch. Aan de voormalig trainer van onder meer PSV en Derby County de taak om Vitesse uit de degradatiezorgen te loodsen. "Phillip heeft bepaalde eisen neergelegd bij de clubleiding op het gebied van het versterken van de selectie", stelt clubwatcher Jeroen Kapteijns in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Het wordt interessant om te zien in hoeverre Vitesse hem tegemoet kan komen."

Bij PSV vierde Cocu als eindverantwoordelijke drie landskampioenschappen, al verliepen zijn periodes bij Fenerbahce en Derby minder rooskleurig. Volgens Kapteijns beseft Cocu dat zijn tijd bij Vitesse moet slagen. "Hij moet oppassen, dat wanneer het bij Vitesse ook tegenvalt, het weleens helemaal klaar kan zijn. Maar daar is hij wel op bedacht, zijn de geluiden."

De journalist twijfelt of de wens van Cocu in vervulling gaat. Hij schetst dat Vitesse nog niet 'profitable' is. "Of er heel veel geld is om in januari te investeren, is nog maar de vraag."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie