Kieft foetert: 'Ik blijf me elke keer verbazen over hoe blij hij met zichzelf is'

Kieft foetert: 'Ik blijf me elke keer verbazen over hoe blij hij met zichzelf is'

27 september - 14:33
68

Wim Kieft begrijpt niet waarom Louis van Gaal nog altijd geen duidelijkheid verschaft in de keeperskwestie bij Oranje. De voormalig speler van onder meer PSV zag Remko Pasveer twee goede interlands spelen tegen Polen en België.

"Zeg nou gewoon: die jongen is 38, heeft zijn eerste twee interlands gespeeld en het gewoon heel goed gedaan", stelt Kieft bij Veronica Offside. In tegenstelling tot wat Kieft oppert, koos Van Gaal voor een meer gematigde toon en noemde hij verbeterpunten voor Pasveer. "Spreek gewoon een beetje vertrouwen uit. Nu moeten alle die keepers de komende weken met angst en beven de competitierondes in."

Kieft kan de houding van Van Gaal ook moeilijk uitstaan. Zo zocht de bondscoach de afgelopen interlandperiode meermaals de confrontatie met journalisten. "Ik blijf me elke keer verbazen over hoe blij hij met zichzelf is. Dan denk ik: verdomme man, je bent een hartstikke goeie trainer. Dat vind ik echt, met een geweldige carrière. Maar elke keer wil je maar benadrukken hoe geweldig je zelf bent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie