'Newcastle wil ver gaan voor 'beste linksbuiten van Europa na Mbappé en Vinícius''

'Newcastle wil ver gaan voor 'beste linksbuiten van Europa na Mbappé en Vinícius''

27-09-2022 16:25
44

Mykhaylo Mudryk geldt als de nieuwste groeibriljant van het Oekraïense voetbal. De 21-jarige vleugelaanvaller geniet interesse van de nodige Premier League-clubs. Nu is ook Newcastle United bereid om ver te gaan, meldt de Britse krant i.  

Afgelopen zomer zaten onder meer Arsenal, Everton en Brentford op het vinkentouw. Tenminste één van die clubs zag een bod van dertig miljoen euro worden afgewezen. Newcastle is nu bereid om nog meer te betalen. De puissant rijke Magpies deinzen niet terug voor de vraagprijs van vijftig miljoen euro, aldus i, een goed aangeschreven Britse krant.

Mudryk wordt een grote toekomst toegedicht. De 21-jarige international heeft nog een contract tot medio 2026 bij Shakhtar Donetsk, waarvoor hij in de Champions League-duels met RB Leipzig (1-4 winst) en Celtic (1-1) al twee keer scoorde en twee assists gaf. In de voorbereiding was de linksbuiten nog trefzeker tegen Ajax (3-1 nederlaag).

Technisch directeur Darijo Srna van Shakhtar gaf al hoog op van Mudryk. "Als onze voorzitter een speler weigert te verkopen voor dertig miljoen euro, zeker in deze tijd, is dat een boodschap: hij wil overwinteren in de Champions League en kampioen worden van Oekraïne. Mudryk is een groot talent. Hij is na Kylian Mbappé en Vinícius Júnior de beste speler in Europa op zijn positie. Als iemand hem wil overnemen, moet daar heel veel geld tegenover staan."