De Kuip wordt weer eens het strijdtoneel van Europese finale: 'Fantastisch'

De Kuip wordt weer eens het strijdtoneel van Europese finale: 'Fantastisch'

27 september - 17:15
113

De finale van de Nations League wordt volgend jaar juni in De Kuip gespeeld. Stadiondirecteur Jan van Merwijk vindt het 'fantastisch' dat de thuisbasis van Feyenoord weer eens het strijdtoneel is tijdens een Europese finale.

Het wordt voor Rotterdam de eerste internationale eindstrijd sinds het EK 2000 en de UEFA Cup in 2002, gewonnen door Feyenoord. "We zijn blij dat zo'n toernooi in de Kuip wordt gespeeld", zegt Van Merwijk in het Algemeen Dagblad. "Hopelijk zal Oranje die finale halen."

Bondscoach Louis van Gaal bestempelde het stadion van Feyenoord eerder nog als 'oude troep', waar hij liever niet meer komt. Ook de KNVB erkende dat De Kuip verouderd is, maar nog wel een optie blijft als alternatief voor de Johan Cruijff Arena. Dat blijkt nodig te zijn nu de Arena en het Philips Stadion al geboekt zijn. Rotterdam en Enschede zijn de beoogde speelsteden. "Waarbij je ervan uit mag gaan dat de finale in het grootste stadion is", weet Van Merwijk.

De Kuip moet nog wel worden klaargemaakt voor de Nations League-finale. "We moeten veel extra’s optuigen en is er extra ruimte nodig, bijvoorbeeld voor het plaatsen van portakabins. Daarover zijn we in gesprek met de KNVB als huurder. We gaan laten zien dat we zo’n Europese finale goed kunnen huisvesten. Nu en in de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie