'Als je ziet hoe aan onze Ajax-talenten wordt getrokken... Knap dat ze blijven'

'Als je ziet hoe aan onze Ajax-talenten wordt getrokken... Knap dat ze blijven'

27 september - 20:11
61

Bij Ajax zijn in de afgelopen tijd verschillende grote talenten vertrokken, maar volgens Edmond Claus ligt dat niet per se aan de Amsterdammers. De technisch coördinator bovenbouw van de Ajax-jeugd ziet ook dat veel talenten er juist wel voor kiezen om bij de club te blijven.

Julian Rijkhoff en Prince Aning zijn de meest recente voorbeelden van Ajax-talenten die jong naar een andere grote club vertrokken. In het verleden kozen spelers als Donyell Malen, Ki-Jana Hoever, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan voor dezelfde route. In de podcast Branie vertelt Claus over het onderwerp. "Het is toch een mooi compliment, dat je spelers in beeld zijn bij andere topclubs. Het is een utopie om te denken dat je alle spelers altijd binnenboord kunt houden en tevreden kunt stellen."

"Wij denken ook dat we iedere speler fantastische faciliteiten en een goede opleiding kunnen bieden. Maar als een speler voor een andere club kiest, om welke reden dan ook, dan is dat aan de speler", vervolgt Claus. "Moeten wij dingen dan heel anders doen dan dat we doen? Dat denk ik niet. Maar dat neemt niet weg dat wij ook altijd in de spiegel kijken. Intern hebben we hierbij echter niet het gevoel dat we ergens meer hadden kunnen doen, of dat we dingen anders moesten doen."

Claus geeft wel toe dat Ajax ervan baalt als spelers als Rijkhoff en Aning vertrekken. "Dat zijn zeker spelers die potentie hebben om op hoog niveau in het betaald voetbal te gaan spelen. Dat staat buiten kijf. Het was geweldig als ze nog steeds bij ons voetbalden, maar de situatie is anders. Je moet ook kijken naar de hoeveelheid toptalenten die wij wél aan ons binden. Daar mogen we heel erg trots op zijn, want als je ziet hoe er internationaal aan onze talenten wordt getrokken en wat clubs allemaal in het vooruitzicht stellen... Het is eigenlijk heel knap dat het zo is als nu."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie