WK-opponenten van Oranje werken niet met ideaal gevoel toe naar eindtoernooi

WK-opponenten van Oranje werken niet met ideaal gevoel toe naar eindtoernooi

27-09-2022 20:53 Laatste update: 20:58
35

Oranje kende een goede WK-generale tegen België, maar opponenten Senegal, Ecuador en Qatar zullen zich met een minder lekker gevoel opmaken voor het eindtoernooi. Alle tegenstanders van Oranje wisten hun laatste duel voor het WK niet te winnen.

Qatar - Chili 2-2
Qatar heeft de afgelopen maanden een trainingskamp belegd, om zo goed mogelijk voor de dag te komen als gastland op het WK. In de laatste test voor het toernooi wist de ploeg bijna een verrassende zege op Chili te boeken. De ploeg van Alexis Sánchez, Arturo Vidal en Gary Medel keek tot de 78ste minuut namelijk tegen een achterstand aan tegen Qatar, dat erg defensief speelde. Vidal wist de stand echter gelijk te trekken, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde. Qatar heeft zijn laatste vier oefenduels voor het EK daarmee niet weten te winnen, al zal het gastland waarschijnlijk wel kunnen leven met deze remise.

Senegal- Iran 1-1
Afrika Cup-winnaar Senegal had het niet makkelijk met Iran, waar Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh nog inviel. Senegal kwam door een eigen goal wel nog op voorsprong, maar moest niet veel later de gelijkmaker incasseren. Ook Senegal speelde zijn laatste wedstrijd voor het WK daardoor gelijk. Enkele dagen geleden won het nog wel van Bolivia.

Japan - Ecuador 0-0
In Duitsland had Ecuador te maken met een op papier iets sterkere tegenstander, in de vorm van Japan. Toch wisten de Zuid-Amerikanen, om wiens WK-deelname nog veel te doen was, knap stand te houden. Het oefenduel met Japan heeft wel een discussie laten oplaaien in Ecuador: aanvoerder en topscorer aller tijden Enner Valencia miste tegen Japan vanaf elf meter, waarmee hij zijn matige vorm onderstreepte.