De Telegraaf: tien 'zekerheidjes' in WK-selectie, rest moet dringen bij Oranje

De Telegraaf: tien 'zekerheidjes' in WK-selectie, rest moet dringen bij Oranje

28-09-2022 07:11 Laatste update: 07:50
111

Nog 53 dagen en dan begint het WK voor het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf hebben tien internationals al zoveel 'plusjes gescoord' bij bondscoach Louis van Gaal, dat ze sowieso meegaan naar Qatar.

Het gaat om Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Nathan Aké, Denzel Dumfries, Daley Blind, Frenkie de Jong, Steven Bergwijn en Memphis Depay. Als zij fit blijven, is WK-deelname een feit. Om de overgebleven zestien plekken in de Oranje-selectie wordt de komende weken nog gestreden.

Van Gaal heeft in elk geval Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia en Devyne Rensch op het oog voor de verdediging. Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Marten de Roon, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch kunnen op een nominatie voor het middenveld rekenen en in de aanval hebben Cody Gakpo, Vincent Janssen, Luuk de Jong en Wout Weghorst een streepje voor.

Dan zijn er nog twee plekken over, of misschien zelfs één: dat is afhankelijk van Van Gaals keuze om drie of vier keepers mee te nemen. De bondscoach kiest volgens De Telegraaf tussen Mark Flekken en Justin Bijlow óf neemt de keepers van respectievelijk SC Freiburg en Feyenoord allebei mee.

Buiten de zekerheidjes staat de selectie van Van Gaal nog niet vast, al is de bondscoach niet snel geneigd om spelers die nooit in Oranje speelden nu nog bij de selectie te halen. "Als iemand als bijvoorbeeld Arnaut Danjuma in geweldige vorm steekt bij Villarreal, nodig ik hem natuurlijk uit", gaf Van Gaal al een voorbeeld. De voorlopige WK-selectie wordt op 21 oktober bekendgemaakt.