Manager Arsenal Vrouwen met stomheid geslagen door Ajax: 'Nog nooit meegemaakt'

28 september 2022 om 23:23

Bijzondere taferelen op De Toekomst, woensdagavond: Jonas Eidevall, manager van de vrouwenploeg van Arsenal, kwam erachter dat de doelen bij Ajax tien centimeter te klein zijn.

"Het was een vreemde ervaring om hier te komen, tegen een grote club als Ajax te spelen, de doelen te moeten meten en erachter te komen dat ze tien centimeter te klein waren. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", foetert Eidevall na afloop op de persconferentie. "Maar we hebben alleen invloed op te dingen waar we invloed op hebben." Arsenal bereikte ten koste van Ajax Vrouwen de groepfase van de Champions League. Vivianne Miedema zorgde na een 2-2 gelijkspel in Londen voor de enige treffer van het duel.

De Zweedse manager erkent dat zijn ploeg niet groots speelde. "Ik was het meest teleurgesteld over de vele kansen die we weggaven in de eerste wedstrijd", zegt hij. "Ajax is een goede ploeg, die agressief speelt. Vorige week waren we in defensief opzicht niet op het vereiste niveau, maar vandaag waren we veel beter."