'Ik denk aan top-één met Ajax en daarachter vier clubs die loeren op kansen'

'Ik denk aan top-één met Ajax en daarachter vier clubs die loeren op kansen'

29 september - 07:42
160

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt dat er in de Eredivisie niet over een top-drie, maar over een top-vijf moet worden gesproken. Bennie Wijnstekers kan zich vinden in die woorden en denkt dat AZ en FC Twente een rol van betekenis kunnen spelen. Huub Stevens ziet toch vooral een 'top-één'.

Volgens Wijnstekers wordt de Eredivisie beslist in de topwedstrijden. De 36-voudig international en ex-aanvoerder van Feyenoord denkt dat AZ en Twente aan kunnen haken. "AZ doet het nu al goed en daar komen Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson straks nog terug", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "FC Twente heeft een goede, ervaren ploeg en ze spelen geen wedstrijden meer in Europa. Het zou kunnen dat ze om die reden nog minder punten laten liggen."

Wijnstekers vindt een top-vijf 'een realistische constatering van Slot'. "Feyenoord moet zeker rekening houden met AZ en FC Twente, maar tegelijkertijd moet je ook omhoog durven kijken. Ajax en PSV, daar hoeft Feyenoord volgens mij niet voor onder te doen. Ajax is Antony kwijt en ik hoor niemand over Haller, maar die gaan ze daar nog missen", stelt het clubicoon van de Rotterdammers.

Stevens moet nog zien of Twente en AZ mee kunnen doen als het er straks om gaat. Ook bij Feyenoord heeft hij twijfels. "Hoe ver is dat elftal nou echt? PSV imponeerde ook nog niet, maar als ze daar straks echt iedereen aan boord hebben, komen ze dicht bij Ajax. Dat AZ dit seizoen Ajax klopte en FC Twente won van PSV, dat is mooi. Het maakt het spannend, waarbij ik toch denk aan een top-één met Ajax en daarachter vier clubs die loeren op hun kansen."

"Als Ajax nonchalant gaat worden, dan kan het een strijd worden", meent de Limburgse oud-trainer. "Dat ze van AZ hebben verloren, zal voor het besef hebben gezorgd dat het ook in de Eredivisie niet altijd zomaar komt aanwaaien. Wat ook een gevaar kan zijn voor Ajax is als de ploeg heel ver komt in Europa. Extra blessures kunnen een rol spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie