'Ook Chelsea, Arsenal en Liverpool willen nu eigen consortium van clubs'

'Ook Chelsea, Arsenal en Liverpool willen nu eigen consortium van clubs'

29 september - 08:22
42

Na Chelsea willen ook Liverpool en Arsenal in de voetsporen treden van Manchester City. De regerend Premier League-kampioen maakt onderdeel uit van de City Football Group en nu willen ook de rivalen hun eigen netwerk van clubs creëren, meldt The Guardian.

De nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly maakte onlangs bekend dat Chelsea onderdeel moet worden van een consortium. Volgens de Britse krant is de Amerikaan zijn zoektocht begonnen. Onder meer het Braziliaanse Santos werd benaderd, maar dat was tevergeefs. Boehly heeft bestuurslid Tom Glick opdracht gegeven om het proces te leiden. Een club in België of Portugal staat hoog op het verlanglijstje, omdat die landen - naast Brazilië - worden gezien als een potentiële bron van talentvolle spelers. The Blues wonnen al advies in bij zaakwaarnemer Jorge Mendes over de Portugese markt.

Het plan van Boehly lijkt razendsnel gekopieerd te worden door de bazen van Arsenal en Liverpool. Stan Kroenke, de grootaandeelhouder van The Gunners, is ook de eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub Colorado Rapids. Zijn Liverpool-collega, John W. Henry, heeft geen andere voetbalclubs in beheer. Ze willen nu beiden 'meerdere clubs binnen en buiten Europa' aan hun portfolio toevoegen. Vooral Kroenke zou zich ook richten op België, Portugal en in het bijzonder Brazilië.

Het in navolging van Manchester City ook door Chelsea, Liverpool en Arsenal gewenste 'multi-club model' heeft naast het klaarstomen van talent nog een ander belangrijk voordeel. Het zou het makkelijker maken om spelers een werkvergunning te kunnen bieden. De regels zijn strenger geworden sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie