FC Twente ziet kansen en wil minimaal 3 miljoen: 'Gaan flinke stappen zetten'

FC Twente ziet kansen en wil minimaal 3 miljoen: 'Gaan flinke stappen zetten'

29 september - 09:04
132

FC Twente neemt na zeven jaar met pijn in het hart afscheid van Pure Energie, maar het vertrek van de hoofdsponsor biedt ook kansen. Algemeen directeur Paul van der Kraan wil in de zoektocht naar een nieuwe geldschieter grote stappen zetten.

Volgens Van der Kraan kreeg hij een uur na het nieuws dat Pure Energie stopt al een appje van een geïnteresseerde partij. "Onze positie in de markt is ten opzichte van een aantal jaren geleden enorm veranderd en verbeterd", zegt hij in TC Tubantia. De Enschedese club wil daar nu munt uitslaan, aangezien concurrenten als AZ en FC Utrecht al een flink hoger bedrag ontvangen van hun hoofdsponsor.

"Onze exposure-waarde bedraagt tussen de 5.5 en 6 miljoen euro", vertelt Van der Kraan. "Bij het berekenen van die waarde kijken ze bijvoorbeeld naar het aantal keren dat je als hoofdsponsor met foto’s in kranten, bladen en op tv komt, afgezet tegen de kosten die je anders voor dezelfde aandacht zou moeten betalen via het inkopen van advertenties. Vervolgens moet je dat door twee delen en dan kom je ongeveer uit op het bedrag dat je als club waard bent."

Bij FC Twente verwachten ze dat de exposure-waarde verder gestegen is door de Europese duels. De Tukkers hopen daarom minimaal drie miljoen te krijgen van een nieuwe hoofdsponsor. "We gaan als club flinke stappen zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie