Smal: 'Twee dagen voor wedstrijd uit eten, van het idee word ik kriebelig'

Smal: 'Twee dagen voor wedstrijd uit eten, van het idee word ik kriebelig'

29 september - 09:27
50

Gijs Smal doet er alles aan om zich te blijven ontwikkelen bij FC Twente en weet dat hij daarin ver gaat. De 25-jarige linksback ziet zichzelf als een tegenpool van PSV'er Joey Veerman, met wie hij samenspeelde in de jeugd van FC Volendam.

"Ik doe alles om me te blijven ontwikkelen en zorg optimaal voor mezelf. Voor mij is dat niet meer dan normaal. Het is je werk, mensen kopen een kaartje om je te zien voetballen, dan moet je het maximale doen om altijd topfit te zijn", zegt Smal in gesprek met Voetbal International. "Je bent gek, zeggen mensen weleens tegen me. Blijkbaar vinden ze dat ik nogal ver ga."

Smal legt uit op welke details hij let. "Een dag voor een wedstrijd ga ik natuurlijk niet uit eten. Dan kook ik zelf, omdat ik wil weten wat er de pan in gaat. Maar twee dagen voor een wedstrijd… van dat idee word ik ook al kriebelig. Tijdens het seizoen ga ik niet op stap. Drinken doe ik ook niet, hooguit een cocktailtje op vakantie met mijn vriendin. Ik douche regelmatig koud, doe aan yoga, lig altijd rond half elf in bed. Eet alleen kwaliteitsvlees. Van grasgevoerde koeien, die lekker vrij in de wei hebben geleefd. Geen kiloknaller van de supermarkt. Op lange termijn kun je daar misschien weer vijf procentjes mee winnen."

Smal trekt de vergelijking met Veerman, die er behoorlijk anders in staat. "Een genot om te zien voetballen en een mooie kerel ook, maar qua karakter heel anders dan ik. Hij is wel makkelijker in zijn doen en laten. En daarin schuilt misschien juist zijn kracht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie