Geweldige seizoensstart Nederlands getint Udinese levert succestrainer prijs op

Geweldige seizoensstart Nederlands getint Udinese levert succestrainer prijs op

29-09-2022 19:40 Laatste update: 19:49
23

Udinese, met de Nederlanders Bram Nuytinck en Kingsley Ehizibue in de selectie, is geweldig begonnen aan het seizoen. De club bezit na zeven speelrondes de derde plek in de Serie A. Andrea Sottil, de trainer van de club, werd donderdag verkozen tot trainer van de maand september in Italië. 

Udinese is flitsend begonnen aan het nieuwe seizoen en staat slechts één punt achter op de gedeelde koplopers Atalanta en Napoli. De club uit Udine versloeg al AS Roma met 4-1 en was op 18 september ook met 3-1 te sterk voor Internazionale. 

De verdediging van Bianconeri wordt onder anderen gevormd door voormalig Eredivisie-spelers Nuytinck en Ehizibue. Eerstgenoemde maakte in 2017 de overstap van Anderlecht naar Udinese. Dit seizoen kwam hij in vier competitieduels in actie, evenveel als voormalig PEC Zwolle-vleugelverdediger Ehizibue.

Sottil, die als speler uitkwam voor onder meer Torino en Fiorentina, moet komende maandag weer aan de bak. Dan staat het uitduel met Verona op het programma. Op 9 oktober neemt Udinese het op tegen concurrent Atalanta.