'Van Ten Hag mocht ik weg, maar Overmars zei: je mag echt nog niet weg'

'Van Ten Hag mocht ik weg, maar Overmars zei: je mag echt nog niet weg'

29 september - 23:42 Laatste update: 29 september - 23:42
29

Sean Klaiber had zijn beste tijd gehad bij Ajax en kreeg met een transfer naar FC Utrecht eindelijk waar hij op hoopte. Dat ging niet vanzelf, want Klaiber heeft bijna een jaar moeten revalideren.

"Je voelt je gewoon niet echt een voetballer, omdat je bijna niets van de wedstrijden meekrijgt en je niet traint zoals normaal", vertelt Klaiber in de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Je bent niet de voetballer die je normaal bent. Dat had ik in mijn eerste jaar bij Ajax wel, waarin ik ongeveer twintig wedstrijden speelde. Je bent onderdeel van het team. Als je zolang geblesseerd bent, is dat gewoon minder."

Uiteindelijk kreeg Klaiber wat hij wilde. "Ik kon het ook relativeren en omzetten, maar dit moest mijn seizoen worden. Of het nou bij Ajax was of ergens anders. Bij Ajax was er een grote concurrentiestrijd en Mazraoui speelde fantastisch. Dan kijk je naar andere mogelijkheden. Ik had een gesprek met Marc Overmars en Erik ten Hag. Erik zei: je kunt uitkijken naar een andere club, dat gun ik je ook. Marc zei: je mag echt nog niet weg. We hadden Mazraoui en Devyne Rensch al."

"Ik zei: als zij er staan, wat voor nut heb ik dan? Ik wilde gewoon spelen en vlammen. Ik heb gesproken met andere clubs, waaronder uit Engeland. Ajax wilde me niet laten gaan, terwijl ik juist wel weg wilde. Ik reed met Erik op de fiets naar het trainingsveld en zei: er kan zomaar een auto tegen me aan klappen, dan heb ik ook niets. Op die training scheurde ik mijn kruisband af. Ik kon wel janken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie