Hype rond Pasveer halt toegeroepen: 'Ik vond de lof na dat duel wel overdreven'

Hype rond Pasveer halt toegeroepen: 'Ik vond de lof na dat duel wel overdreven'

30 september - 06:44
125

Sander Westerveld, voormalig doelman van onder meer Vitesse en Liverpool, stelt dat Jasper Cillessen een basisplaats verdient op het WK. Remko Pasveer en de NEC-doelman vechten naar alle waarschijnlijkheid om de plek onder de lat.

Pasveer hoeft bij Ajax veel minder vaak reddend op te treden dan zijn collega-keeper bij NEC. "Hun rollen zijn niet te vergelijken, maar dat is ook niet erg", zegt Westerveld tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat er niet om wie op het hoogste niveau speelt. Het gaat om de keeper die het best in vorm is. Daarbij maakt het niet uit hoeveel reddingen hij verricht, maar hoe hij ze maakt en of dat op beslissende momenten gebeurt."

In de Eredivisie heeft Cillessen een reddingspercentage van 88,9 procent, weggezet tegen 76,2 procent van Pasveer. "Cillessen steekt in een geweldige vorm. Hij is bij NEC al meerdere malen tot man of the match verkozen. Daarmee wil ik niet zeggen dat Pasveer er niet bij hoort. Ik vind het ontzettend knap wat hij laat zien", aldus Westerveld.

"Ik vond de lof na het duel met Liverpool wel overdreven, omdat hij alleen aan het eind een knappe redding verrichtte. Maar als je het mij vraagt, verdient Cillessen met zijn vorm en ervaring een basisplek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie