Ten Hag pakt eerste individuele prijs als trainer in Premier League

Ten Hag pakt eerste individuele prijs als trainer in Premier League

30-09-2022 13:09 Laatste update: 13:15
57

Erik ten Hag is Manager van de Maand september geworden in de Premier League. Hij werd gekozen boven topcoaches als Antonio Conte, vanwege de prestaties van Manchester United in zijn eerste maand in Engeland.

Ten Hag is de eerste manager die de prijs dit seizoen in ontvangst mag nemen. In september wist de Nederlandse oefenmeester met Manchester United overwinningen te pakken op Arsenal en Leicester City. Voor meerdere wedstrijden kon hij niet geprezen worden, aangezien die werden afgelast vanwege het overlijden van Queen Elizabeth II. De concurrenten van Ten Hag in de strijd om de prijs waren Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O’Neill (Bournemouth).

Eerder kregen in de Premier League maar twee andere Nederlandse managers deze prijs. Martin Jol was één keer de gelukkige als coach van Tottenham Hotspur. Ronald Koeman kreeg de prijs maar liefst drie keer in zijn tijd bij Southampton. Manchester United is bezig aan een ongeslagen reeks en gaat deze zondag proberen verder uit te breiden. Dan gaan ze namelijk in hun eigen stad op bezoek bij Manchester City voor de eerste Manchester Derby onder leiding van Ten Hag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie