Slot: 'Toen je over Bijlow begon, dacht ik: goh, zal wel weer lastige vraag zijn'

Slot: 'Toen je over Bijlow begon, dacht ik: goh, zal wel weer lastige vraag zijn'

30 september - 14:40
21

Justin Bijlow heeft een lastige week achter de rug, maar Feyenoord-trainer Arne Slot ziet dat het met de motivatie wel goed zit bij zijn doelman. Volgens Slot is Bijlow erop gebrand om het goed te doen in Rotterdam, in aanloop naar het WK.

Louis van Gaal liet Bijlow buiten zijn Oranje-selectie in de afgelopen interlandperiode. Op de persconferentie van Slot valt de naam van de sluitpost, maar in de eerste instantie gaat dat niet direct over Oranje. "Toen je met die naam begon, dacht ik: goh, je zal wel weer met een lastige vraag komen", vertelt Slot lachend tegen één van de aanwezige journalisten. "Gelukkig begin je over zijn blessuregevoeligheid, dat is niet zo'n lastige vraag. Dat valt wel mee namelijk."

"Hij is het hele seizoen al fit geweest, vanaf het moment dat hij die Conference League-finale gekeept heeft", gaat Slot verder. "Justin moest natuurlijk wel een teleurstelling verwerken, doordat hij niet bij de Oranje-selectie zat. Hij heeft zich daar wel gemeld, was daarna een aantal dagen vrij en staat nu weer op het trainingsveld."

De coach van Feyenoord is ook blij met wat hij ziet van Bijlow op de training. "Hij traint met heel veel energie, om - in de eerste instantie - met Feyenoord goed te presteren. Daarom zit ik ook hier. Als gevolg daarvan kun je weer opgeroepen worden, maar dit moet wel de volgorde zijn." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie