Ten Hag 'echt overtuigd' van enorm bekritiseerde Maguire: 'Hij kan dit omdraaien'

Ten Hag 'echt overtuigd' van enorm bekritiseerde Maguire: 'Hij kan dit omdraaien'

30 september - 14:53
41

Harry Maguire krijgt in Engeland erg veel over zich heen, maar Erik ten Hag weigert om de verdediger af te vallen. Volgens de Nederlandse manager is Maguire een goede speler en Ten Hag gelooft in zijn kwaliteiten.

In Engeland wordt Maguire al langer bekritiseerd en zelfs uitgelachen door zijn spel van de laatste maanden. Bij het treffen tussen Engeland en Duitsland in de Nations League ging de stopper weer in de fout, wat opnieuw voor veel reacties zorgde. Ten Hag wordt op zijn persconferentie gevraagd naar de man die 87 miljoen euro kostte. "Ik moet hem coachen en steunen. Dat doe ik omdat ik geloof in Maguire", is Ten Hag duidelijk.

"Hij heeft erg goede kwaliteiten, die zijn er zeker", gaat de oud-trainer van Ajax en FC Utrecht verder. "Hij heeft bijvoorbeeld bijna vijftig interlands voor Engeland op zijn naam staan. Hij heeft veel potentie en ik weet zeker dat hij dit kan omdraaien. Echt, daar ben ik van overtuigd. Het is nu aan hem om dat te doen. Wij geloven allemaal in hem."

Maguire begon het seizoen nog als captain en basisspeler onder Ten Hag, maar nu kiest de coach voor andere spelers in zijn defensie. Raphaël Varane en Lisandro Martínez vormen nu samen een centraal duo en maken een goede indruk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie