'We hebben strijdplan, maar kan na wedstrijd pas zeggen of we genoeg tijd hadden'

'We hebben strijdplan, maar kan na wedstrijd pas zeggen of we genoeg tijd hadden'

30 september - 15:48
18

Phillip Cocu heeft zich in de afgelopen dagen laten gelden bij Vitesse. De nieuwe coach van de Arnhemmers was naar eigen zeggen 'verbaal zeer aanwezig', om zijn visie zo goed mogelijk over te kunnen brengen.

Cocu heeft zijn eerste werkdagen erop zitten bij Vitesse. Nu wacht een duel met FC Twente, dat momenteel vijfde staat. Cocu heeft geprobeerd om zijn werkwijze zo goed mogelijk duidelijk te maken in aanloop naar die wedstrijd. "Ik was verbaal zeer aanwezig", laat hij optekenen door de Gelderlander. "Ik vond dat nodig om mijn speelwijze in te voeren."

"Ik heb de nadruk gelegd op enkele principes, die ik belangrijk vind. Er is bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan de kwaliteit van de passing", gaat Cocu verder. "Veel zit in details. Een simpele pass kan bepalen of je vooruit kunt voetballen of juist weer terug moet spelen. Het lastige van deze week is wel dat de internationals pas later aansloten. We hebben nu een strijdplan gemaakt. Ik kan zaterdag na de wedstrijd pas zeggen of er genoeg voorbereidingstijd is geweest."

Tegen Twente kan Cocu in ieder geval niet beschikken over de geblesseerde Mitchell Dijks, die deze maand transfervrij naar Vitesse kwam. De linksback lijkt zelfs de gehele eerste seizoenshelft, die tot het WK in Qatar duurt, aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie