Van bijzonder mooi jaar naar bank bij PSV: 'Verwachtte op zijn minst eerlijkheid'

Van bijzonder mooi jaar naar bank bij PSV: 'Verwachtte op zijn minst eerlijkheid'

30 september - 17:07
42

Yvon Mvogo heeft voor het eerst teruggeblikt op zijn twee seizoenen in dienst van PSV. De doelman vond zijn eerste jaar in Eindhoven 'ongelofelijk mooi', maar daarna zag hij alles veranderen.

PSV huurde Mvogo in de afgelopen twee seizoenen van RB Leipzig. De Zwitser heeft in Nederland alles meegemaakt: eerste en tweede doelman zijn, lof en kritiek ontvangen, prijzen pakken en grote teleurstellingen verwerken. "Het eerste jaar in Eindhoven was ongelooflijk mooi", stelt Mvogo in gesprek met Transfermarkt. "Ik was erg rustig en ik was in staat om de prestaties te leveren waarvan ik wist dat ik ze kon leveren."

In zijn tweede PSV-seizoen zag alles er anders uit voor Mvogo. Aankoop Joël Drommel werd eerste doelman. Het leek er heel even op dat Mvogo bij Leipzig terug kon keren als eerste keeper, maar een transfer van concurrent Péter Gulácsi kwam niet van de grond. Daardoor zat de international in Eindhoven plots op de bank. "Voor mij was dat een klap in mijn gezicht, vooral omdat ik op zijn minst enige eerlijkheid had verwacht. Ik heb nooit geweten waarom ik op de bank zat, ondanks verschillende verzoeken van me."

Toen Mvogo de kans kreeg van trainer Roger Schmidt tegen AZ, ging het mis. "Ik was gemotiveerd, ik wilde een reactie laten zien na zo lang op de bank te hebben gezeten en dan maak ik een grote fout. Ook daar is geen verklaring voor. Op dat moment denk je gewoon waarom nu?"

Momenteel speelt Mvogo bij het Franse FC Lorient, waar hij het erg goed doet. Hij is daar een vaste waarde en de ploeg staat verrassend derde in de Ligue 1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie