Nesta bespreekt situaties AC Milan en Juventus en tikt De Ligt op de vingers

Nesta bespreekt situaties AC Milan en Juventus en tikt De Ligt op de vingers

30-09-2022 19:32
18

Voormalig topverdediger Alessandro Nesta neemt de situaties bij AC Milan en Juventus onder de loep. Tegelijkertijd tikt hij Matthijs de Ligt op de vingers, omdat hij Bayern München zag als stap hogerop en twijfels had bij de ambities van Juventus.

"Het is niet allemaal zijn schuld", zegt Nesta tegen Corriere della Sera over Juventus-trainer Massimiliano Allegri, die op de schopstoel zit. "Er is een meer algemene verwarring, ze doen al jaren een stap vooruit en twee achteruit, een duidelijke lijn ontbreekt, zelfs op de transfermarkt. Er is geen duidelijkheid."

Juventus verkocht De Ligt deze zomer voor 80 miljoen euro aan Bayern. De verdediger uit Leiderdorp vertelde onlangs dat hij Bayern als een stap omhoog zag. "Bij Juventus heb ik een geweldige tijd beleefd, maar Bayern is qua selectie en qua ambities verder. Zij willen dit seizoen de Champions League winnen. Dat gevoel had ik bij Juventus dit seizoen een stuk minder. Cristiano Ronaldo was vertrokken, Gonzalo Higuaín, de club was aan een nieuw team aan het bouwen. Mijn vertrek naar Bayern was voor beide partijen goed."

Nesta: "Ik zou bepaalde uitspraken niet hebben gedaan. Ze hebben 70 miljoen voor je betaald, ze wilden je koste wat kost hebben, hij is heel lang geblesseerd geweest. Kun je naar Bayern? Ga dan gewoon."

AC Milan
Net als Juventus is ook landskampioen Milan niet goed begonnen aan het seizoen. "Vorig jaar werd het verrassend kampioen, maar wel verdiend. Nu kan zich dat herhalen. De spelers zijn goed en hebben persoonlijk en ervaring. De tweede titel is binnen handbereik. Vorig jaar was ik sceptischer, maar het team is gegroeid. Ik kan me voorstellen dat ze oog-in-oog staan met Napoli. Dat zijn de teams met de duidelijkste ideeën."