De Graafschap doorbreekt vloek: 'De druk wordt opgevoerd en dat voel je'

De Graafschap doorbreekt vloek: 'De druk wordt opgevoerd en dat voel je'

01-10-2022 08:15 Laatste update: 08:35
23

Het heeft even geduurd, maar bij De Graafschap hadden ze vrijdagavond weer wat te lachen. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart versloeg op de eigen Vijverberg Jong AZ met 2-0. En dus is Poldervaart een gelukkig man.

Er moest een crisisoverleg aan te pas komen om de situatie bij De Graafschap onder controle te brengen. Poldervaart mocht door en schreef vrijdag weer drie punten bij. 'De Vloek van de Vijverberg' is doorbroken. "Het maakt mij niet uit of de overwinning terecht is", zegt Poldervaart tegen ESPN

Wedden

Meer odds

Poldervaart gaat niet mee in de suggestie dat er aanvallender gespeeld moet worden. "Ik ben altijd betiteld als een te aanvallende trainer. De wedstrijd tegen Almere City was er een van de zestien. Tot die onterechte penalty hebben zij helemaal niets gecreërd. Als wij die wedstrijd hadden gewonnen, hoorde je waarschijnlijk niemand. Nu is het én én: én winnen én aanvallend spelen én met veel strijd. Volgens de cijfers leveren we die strijd. Dat zorgde nu voor een overwinning. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat we aanvallender moeten spelen. Dat is juist de reden dat ik hier ben."

Ook Siem de Jong was na afloop opgelucht. "De druk wordt opgevoerd en dat voel je als speler. Die verantwoordelijkheid voelen ik en de jongens, daarom wil je het graag rechtzetten. Dit was een eerste stap."

De Graafschap staat op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.