FC Groningen-banneling wilde vertrekken: 'Moest ik over nadenken, ik was boos'

FC Groningen-banneling wilde vertrekken: 'Moest ik over nadenken, ik was boos'

01-10-2022 15:54
12

Cyril Ngonge heeft voor het eerst sinds zijn absentie met de pers gesproken. De FC Groningen-aanvaller werd begin september door trainer Frank Wormuth uit de selectie gezet en werd eerder deze week na gesprekken met de technische staf en een psycholoog weer in genade aangenomen.

Ngonge zou niet voldoen in zijn houding, discipline en gedrag. "Sommige aspecten begreep ik wel, andere aspecten begreep ik minder", laat hij optekenen door Voetbal International. De Belg heeft naar eigen zeggen bij de O21 een reactie getoond. "Daar wilde ik een voorbeeld zijn voor de jongere spelers, dat is tijdens trainingen en wedstrijden gelukt."

Hij benadrukt het moeilijk te hebben gehad met het besluit van Wormuth. "De eerste dag wel, toen ik het te horen had gekregen. Daarom ben ik gelijk naar huis gegaan, om te beslissen of ik het zou doen of niet." Ngonge twijfelde om Groningen te verlaten. "Daar moest ik wel over nadenken, want ik was boos. Na een uurtje heb ik besloten om hier te blijven, zodat ik kan laten zien dat ik nog niet klaar ben bij deze club."

Met de ervaren Groningen-spelers heeft Ngonge een 'mooi en open' gesprek gehad. "De volgende keer hoop ik dat ze het tegen me zeggen als er iets is. Daarnaast heb ik gevraagd wat ze van me verwachten qua verandering van mijn gedrag. Het antwoord was dat we een team zijn, dus dat elke speler dezelfde mentaliteit moet hebben. Dat snap ik wel."