Schreuder verklaart Ajax-wijzigingen: 'Bleek tegen Liverpool niet zo te zijn'

Schreuder verklaart Ajax-wijzigingen: 'Bleek tegen Liverpool niet zo te zijn'

1 oktober - 19:54
64

Alfred Schreuder kiest bewust voor enkele nieuwe gezichten bij Ajax in het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles. De coach van de Amsterdammers weet dat zijn team kan profiteren van de nederlaag van PSV bij SC Cambuur (3-0), maar leeft ook mee met de concurrent.

"Dat is een bijkomend voordeel. Maar als ik eerlijk ben is het wel een andere sport, op kunstgras. Die jongens van Cambuur bewegen veel natuurlijker", vertelt Schreuder bij ESPN. Hij vindt dat kunstgras snel moet verdwijnen uit de Eredivisie. "Ja, dat vind ik wel."

Schreuder hoopt dat Ajax een oplossing vindt voor teams die hoog druk zetten. "De keeper is prima om te gebruiken, maar uiteindelijk moet je beter vrijlopen. Dat hebben we wel besproken, maar de jongens gingen na AZ natuurlijk gelijk weg. De oplossing lag er echt wel om er onderuit te voetballen. Ik ben het er wel mee eens dat we te veel en te vroeg Remko (Pasveer, red.) gebruikten. Het gaat om opties, de jongens weten wat ze moeten doen."

Tegen Go Ahead begint Ajax met flink wat wijzigingen. Dat heeft uiteenlopende redenen. "Bijvoorbeeld Bergwijn, die heeft vorig jaar niet heel veel gespeeld en speelt nu alles. Ook bij Nederlands elftal. Ik vind het ook belangrijk dat Lucas Ocampos een keer gaat spelen. En we weten allemaal dat Brobbey een prima spits is voor Ajax, en Kudus heeft veel gespeeld en vorig jaar juist niet. Grillitsch wil ik graag zien op zes, want ik denk dat hij ook een prima speler voor ons is."

Volgens Schreuder is Berghuis hersteld van zijn rugklachten. "Maar zoiets kan wel met overbelasting te maken hebben", aldus de oefenmeester, die meer wil gaan rouleren. "Daar ontkom je bijna niet aan. Tegen Liverpool dachten we dat de jongens wel fris waren en bleken ze dat toch niet zo te zijn. Daar kijk je kritisch naar, of we dat anders hadden kunnen doen. Bijvoorbeeld Ocampos en Grillitsch zijn nu klaar om te gaan spelen."

Dusan Tadic speelt wel weer. "Dusan heeft eigenlijk het voordeel dat hij altijd topfit is. Al jaren. De vorige trainer, Erik ten Hag, heeft daar ook nooit aan getwijfeld. Hij weet wat het is om veel wedstrijden te spelen. Daar heeft hij ook baat bij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie