'PSV zet zichzelf compleet voor schut, nummer 1 tegen nummer 17 niet te zien'

1 oktober 2022 om 20:16

PSV krijgt de wind van voren na de harde 3-0 nederlaag bij SC Cambuur. Kenneth Perez, Mario Been en Arnold Bruggink zijn kritisch op de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij, al ziet laatstgenoemde nog wel verzachtende omstandigheden.

Bruggink wijst op de blessureperikelen in Eindhoven. "Iedereen heeft het over Luuk de Jong, maar als Noni Madueke fit blijft, gaat PSV er wel honderd procent voor", doelt hij bij De Eretribune bij ESPN op de landstitel. "Ik denk dat PSV tot aan het WK in de buurt moet blijven. Dan gaan ze wel een enorme kwaliteitsimpuls krijgen. Als Mauro Júnior terugkeert, gaat hij het elftal ook enorm versterken."

Ook Perez ziet één excuus voor PSV. Volgens de Deen beging Mitchel Paulissen een overtreding op Jarrad Branthwaite voorafgaand aan de 1-0. "Je ziet wel dat hij hem met gestrekt been raakt, nadat de bal gespeeld is door Branthwaite. Ik vond dit veel meer een overtreding dan bijvoorbeeld bij PSV – Feyenoord, voor de 2-1 (de actie van Sangaré op Dilrosun, red.). Hij wordt echt geraakt. Dan lijkt het mij een overtreding. Los daarvan klopte er weinig bij PSV."

Daar sluiten de andere analisten zich volmondig bij aan. "Veerman verloor de bal, maar op het moment dat Van der Water schiet, staat hij nog steeds op de middenlijn te koekeloeren of alles netjes afloopt. Het was niet normaal. PSV zet zichzelf compleet voor schut." Maduro kijkt kritisch naar doelman Walter Benítez. "Die zag er ook niet best uit. Bij die eerste goal werd hij verrast."

Volgens Been was het 'geen enkel moment te zien' dat de nummer één tegen de nummer zeventien speelde. "PSV kwam nooit in de duels, alles was halfslachtig. Dan kun je ook van de nummer zeventien verliezen." Perez besluit: "De overwinning op Feyenoord kwam op een heel goed moment, maar nu komen toch de twijfels: hoe goed is PSV?"