Ajax passeert PSV, maar is toch in mineur na gelijkspel tegen Go Ahead

Ajax passeert PSV, maar is toch in mineur na gelijkspel tegen Go Ahead

1 oktober - 21:54 Laatste update: 21:58
689

Ajax heeft zaterdag verzuimd om de koppositie in de Eredivisie over te nemen. De Amsterdammers sneden zichzelf in de vingers tegen Go Ahead Eagles: 1-1. Daardoor voert AZ voorlopig de ranglijst aan.

Trainer Alfred Schreuder voerde de nodige wijzigingen door met het oog op het drukke programma. Hij zag dat Ajax het initiatief nam, maar aanvankelijk moeite had om een gaatje te vinden. Een schot van Dusan Tadic ging een meter naast en een kopbal van Brian Brobbey kon gemakkelijk gepakt worden. Go Ahead speelde met de rug tegen de zestien, hield de rijen gesloten en gaf zodoende weinig weg.

Na een halfuur kreeg Ajax dan toch zijn moment. Een voorzet van de met fraaie passes strooiende Daley Blind werd niet goed verwerkt, waardoor Devyne Rensch ter hoogte van de penaltystip kon uithalen. Zijn eerste inzet werd geblokt en in de rebound schoot hij net naast. Blind en Rensch vertolkten niet veel later dezelfde rollen, maar opnieuw wist de rechtsback niet te scoren. Ajax zette kort voor rust aan en Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange moest voorkomen dat Brian Brobbey gevaarlijk kon worden. De thuisploeg kreeg echter alsnog loon naar werken. Mister 1-0 Davy Klaassen brak de ban op aangeven van Dusan Tadic.

Een weinig overtuigend Ajax ging in de tweede helft op zoek naar de geruststellende 2-0, maar een volley van Lucas Ocampos - die net als Florian Grillitsch voor het eerst in de basis stond - schoot voorlangs. Langzaam maar zeker kropen ook de bezoekers uit Deventer meer uit hun schulp, zonder dat de Amsterdammers in de omschakeling gevaarlijker wisten te worden. Sterker nog, in de 78e minuut kreeg Ajax de rekening gepresenteerd voor het ongeïnspireerde spel. Finn Stokkers brak door over de linkerkant en bediende Willum Willumsson: 1-1.

Ajax had plots haast en Schreuder probeerde wat te forceren met het inbrengen van Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Lorenzo Lucca. De Italiaanse targetman werd bijna gevaarlijk na een voorzet van Kenneth Taylor, maar hij zag de bal voorlangs gaan. Hoewel de Amsterdammers bleven zoeken naar Lucca, wist Go Ahead alles weg te werken. Zodoende morst Ajax voor de derde keer op rij punten tegen Go Ahead. De ploeg van Schreuder heeft nu negentien punten. Dat is er één meer dan PSV, maar één minder dan AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie