'Niet bezig met Ajax en PSV, maar het is wel een compliment voor Feyenoord'

'Niet bezig met Ajax en PSV, maar het is wel een compliment voor Feyenoord'

02-10-2022 14:44
17

Arne Slot vindt het 'een compliment' dat er naar Feyenoord wordt gekeken na de misstappen van Ajax en PSV. Zelf verwacht hij nog niet al te veel van zijn ploeg.

PSV verloor zaterdag van SC Cambuur (3-0), terwijl Ajax niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1). "Op dit moment zijn we eigenlijk helemaal niet bezig met Ajax en PSV en met de vraag of ze wel of niet gewonnen hebben", reageert Slot voor het uitduel met NEC bij ESPN.

"Het is wel een compliment dat mensen die clubs aan ons relateert", vervolgt de trainer, "want als je zó veel spelers verliest ben je vooral bezig met het voetbal. Blijkbaar gaat het zo goed, dat mensen toch alweer naar Ajax en PSV kijken als het om ons gaat."

Dat Feyenoord aan zijn stand verplicht is om mee te doen om de bovenste plekken, begrijpt Slot ook wel. "Maar we hebben de meeste uitwedstrijden tegen ploegen gespeeld die we in het rechterrijtje verwachten. Van PSV hebben we verloren en NEC verwacht ik in het linkerrijtje. Ik ben benieuwd."

Feyenoord speelt na het duel met NEC tegen achtereenvolgens FC Midtjylland (uit), FC Twente (thuis), weer Midtjylland (thuis) en AZ (uit).