Manchester City scheurt Manchester United aan stukken in historische derby

Manchester City scheurt Manchester United aan stukken in historische derby

02-10-2022 16:52
103

De eerste kennismaking van Erik ten Hag met de Manchester Derby is desastreus verlopen. Onder leiding van hattrick heroes Erling Haaland én Phil Foden werd Manchester United vermorzeld door Manchester City: 6-3.

Ten Hag koos in zijn eerste Manchester Derby voor Tyrell Malacia, Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Antony en liet Cristiano Ronaldo wederom op de bank. Bij City startte Nathan Aké centraal achterin. De Oranje-international zag na acht minuten hoe Foden de score opende: 1-0.

Wedden

Meer odds

Manchester United werd totaal overrompeld door het dominante Manchester City. Door het eenrichtingsverkeer - de bezoekers kwamen amper van het doel af - kon een hogere score niet uitblijven en in het laatste kwartier van de eerste helft begonnen de goals ook te vallen: Haaland maakte zowel de 2-0 als de 3-0 en ook Foden was trefzeker.

In de tweede helft moest Ten Hag de schade zien te beperken. Dat gebeurde zonder Tyrell Malacia, die na zijn gele kaart uit voorzorg werd gewisseld. Na tien minuten viel er zelfs wat te juichen voor Manchester United: Antony mikte de bal schitterend in de lange hoek.

Het was niet meer dan een eretreffer, want Manchester City pakte de draad meteen weer op. Haaland maakte de 5-1. Het Noorse fenomeen mag zich nu de eerste speler noemen die in drie opeenvolgende Premier League-wedstrijd een hattrick heeft gemaakt. Even later had ook Foden zijn hattrick te pakken: 6-1. Nooit eerder scoorden twee spelers van hetzelfde team een hattrick in een Premier League-wedstrijd.

Daarmee was het nog niet gedaan, want United mocht de uitslag nog een wat vriendelijker karakter geven van City. Antony Martial tekende voor de 6-2 en 6-3. Nog een unicum: het is de eerste keer dat de Manchester Derby minimaal negen goals oplevert.