VP's Elftal van de Week: koploper AZ levert tweetal, Cambuur hofleverancier

VP's Elftal van de Week: koploper AZ levert tweetal, Cambuur hofleverancier

03-10-2022 10:00
40

SC Cambuur is na de stunt tegen PSV de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook koploper AZ, FC Twente, NEC, FC Groningen, Excelsior en RKC Waalwijk zijn van de partij. Voor het eerst dit seizoen zijn er géén spelers van de traditionele top-drie geselecteerd.

Stijn van Gassel (Excelsior)
FC Utrecht won met 1-0 in Rotterdam, maar aan Van Gassel lag het zeker niet. Door de talloze reddingen van de doelman mocht Excelsior tot de laatste seconde blijven hopen op een gelijkmaker.

Joshua Brenet (FC Twente)
Voor een plek in de selectie van Oranje is het hoogstwaarschijnlijk te laat, maar Brenet toont aan de rechterkant bij FC Twente wel WK-vorm. Op hem stond tegen Vitesse opnieuw geen maat.

Ivan Márquez (NEC)
Het zijn maar twee doelpunten, maar Márquez is na acht speelronden maar wel mooi de topscorer van NEC. De Spanjaard staat er echter om te verdedigen en dat ging hem tegen Feyenoord uitstekend af.

Milos Kerkez (AZ)
Niemand in Alkmaar heeft het nog over de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal. Dat komt door Kerkez. De achttienjarige linksback draait een topseizoen en pikte tegen FC Groningen weer een vakkundig goaltje mee.

Sai van Wermeskerken (SC Cambuur)
Zo'n schitterende avond hebben de supporters van Cambuur zelden gehad. Van Wermeskerken, die sowieso al sterk speelde, zette in de blessuretijd de kers op de taart met de 3-0.

Daniël van Kaam (SC Cambuur)
Als vervanger van de geschorste Mees Hoedemakers maakte Van Kaam veel indruk tegen PSV. De van FC Groningen overgekomen middenvelder verstaat de kunst om zijn ploeggenoten beter te laten voetballen.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
De man met de mooiste naam van de Eredivisie liet zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena zien ook heel aardig te kunnen voetballen. Door zijn doelpunt pakte Go Ahead een punt bij Ajax.

Tijjani Reijnders (AZ)
"Op dit moment laat hij zien dat hij een goede speler aan het worden is", zei trainer Pascal Jansen na de 1-4 zege op FC Groningen over Reijnders. Dat klopt, met één nuanceverschil: Reijnders, goed voor twee assists, ís al een goede speler.

Iliass Bel Hassani (RKC Waalwijk)
In de laatste week voor de interlandperiode stond Bel Hassani in VP's Elftal van de Week en die lijn trok hij afgelopen weekend vrolijk door. Met een goal en assist leidde hij RKC naar een punt.

Silvester van der Water (SC Cambuur)
Van der Water verbaasde zichzelf met zijn rake vuurpijl tegen PSV. Het bleek de opmaat naar een historische overwinning van Cambuur, dat Leeuwarden op stelten wist te zetten.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Het is vriezen of dooien met Cerny, maar zaterdag tegen Vitesse had de Tsjechische aanvaller een topavond. Hij had het zichtbaar naar zijn zin en bekroonde zijn optreden met een doelpunt.